Sabtu, 17 Disember 2011

bola pon boleh meletop taw..!!!

salam semua..

lawak pulak la..

ape yg lawak?blom cter lg dah lawak kn..haha

pasal bola la tapi yg nie jd kt BUNDESLIGA..

xtau ke liga mne?

liga kt JERMAN la..

time nie mse BAYERN vs FC KOLN.

ala team yang cakap nak beli SAFEE SALI tue la..

nak tengok x bola bocor??



kesudahan nye??

BAYERN menang 3-0..

sedang kn bola pon blh bocor kalau ditendang..

inikan pula kalau kepala kte?

MOTIF??

suke2..haha

Selasa, 13 Disember 2011

wordless wednesday #13- BORANG RAKYAT 1 MLYSIA YG TIPU PNY..!!!






NOTATAPAKNIKE: berhati2 bg spe yg nak mohon coz ade org yg cbe amek kesempatan atas usaha kerajaan..spe nak download borang blh klik muka 1 dan muka 2.berhtai2 yeah...

tak di sangak2 blh menang...!!

salam malam semua...

wah hepy siot ade org nak bagi baju kat aku...jgn jeles..haha

bukan bg free @ besday aku...

tpi dapat hadiah contest gmbar dari Blog NyaMUK TerBAnG..

tapi contest dah lme gak la smpi aku pon dah lpe aku masuk contest nie..haha

anyway thankz 2 owner aztiqah0216.blogspot coz melantik sye sbgai pemenang contest gmabar tesebut..

nak tengok x gmbar nye?

berdiri dari kiri : DAUS, MIRA, ELMALL, HAM, RAZIN, ARE PIZ, RIZAL,IEDA,JANA,SUE,BAD
nyangkong dari kiri: FIZI, ECAM, ZAHA, WAN, JALAL
nie ialah sebahagian dri bdak kelas aku kt PMM..

nie jgk the last time dpt jalan rmai2 semua...

sedih plak tbe2...

wuahhahahah...

ok bye...

notatapaknike: hope korang sume shat2 sejahtera slaloo n dapt keje yang baik2.. n bg yang nak smbung bljr?pasti kn dpt akj gak taw..heheh

Isnin, 12 Disember 2011

kapal selam yang mengecewa kan..!!

salam semua..

shat x ari nie?

kenapa aku pny tjuk entri ade KAPAL SELAM plak nie??

bukan ape...semalam aku jadi pelancong kt negeri aku sndri..

mne lagi kalau bukan MELAKA....!

maklum la sedara dtg dri PERAK n KEDAH so bawak la jalan2 pusing melaka n dorg nak g la tengok KAPAL SELAM.

ala yang dekat KLEBANG tue la,,

dengar cte dah bukak kepada umum 22/11 ari tue...tapi kornag tau x????

mesti ade yang x tau kan?



nmpak x ape die tulis???


benda nie pon aku nmpak die tampal sekeping je bersaiz A4 kat tempat yang bukan pintu masuk die pon..??


kenapa mesti mcm nie?


bler nak letak n nak bukakk bukan main kecoh lg..


tapi bile tutup???


aku org melaka sendri pon xtau x leh masuk taw...!!


kecewa n segan aku bawak sdare mara aku dari  PERAK n KEDAH tau2 je x leh masuk..!!


pape pon layan la beberapa keping gmbr yg aku snap..


besar gak kapal selam nie tapi berkarat..haha

sume just blh tengok dri jarak lebih kurang 40m dari pintu biru ke kapal selam

jalan pon lubang2 lagi..kete lowert jgn la lau sini..


pagar yang memisahkan segala nye..haha





macam ne??puas x tengok?


kalau x puas g la tengok real2..


tapi tunggu la dah siap baru g tengok eh coz ape yg ade dalm gambr nie adalah situasi yang sebenar ade kt sne..haha


pape pon x sabar nak masuk dalam tue nnati..!!


ok bye..


wslam..hhehe


notatapaknike:doa2 la kapal nie bukak bulan 3 nnti coz sdare aku sume nak dtg lagi..hehe

Jumaat, 9 Disember 2011

nak balik...!nak balik...!!

salam malam semua

macam ne shat x ari nie?

sory la kalau menggagu korng dengan entri malam2 buta mcm nie kn..

ingat lagi tak aku penah cter nak g tngk cter OmBAk RIndU??

XINGAT KE?huhuh..sedih nye..

tapi xpela..xkesah pon sebenor2 nye..haha

ok la aku nka bt review cket la psal cte nie..

yola orang baru je tengok tadi..hahha..

cte nie bermula dengan IZZAH(MAYA KARIN) kawin dengan ARIS(AARON AZIZ) yang no plat kerete die AAR15 n bla bla bla bla...


korang mesti tahu kan cte seterus nye?xkn korang nak dera aku kot tulis sebijik mcm dalam novel 2?

abes aku kena saman nanti..hahah

ok yang sebenor2 nye aku nak bagitaw kt korang antara kesilapan2 yang ade dalam cte nie..

1. kalau korang perasan mase IZZAH mule2 kena beli dgn ARIS mse die tngah tngu kt bustop die ade amek kucing kn?COMEL nme die.haha..kecik je lagi mse 2..
BUT np ble kucing 2 smPAI kt VILLA OMBAK kucing 2 dah besar?dalam mase xsmpai 1ari?haha
OMK...!

2.time WAFI(JULIA ZIEGLER) jumpa ARIS kt office die nk bgtaw yg die dah clash dgn AZMAN(ntah spe ntah pelakon die) mule2 WAFI ckp 5tahun bercinta..lps 2 tbe2 tukar jadi 6thun balik..

mcm ne?ade perasan x dengan ape yg aku bgtaw td?

knp aku perasan sume 2?hahah

senang je jawapan nye sbb cte nye terlalu slow....

smpai time ngah tengok cte nie ade budak belakang seat aku ckp kt mak die "NAK BALIK...NAK BALIK(SAMBIL MENENDANG2 KERUSI AKU)"..

so bagi yang belom tngk n nak tengok..

aku galak kan la bagi yg dah bce novel die nie untuk tengok cte nie supaya dpat tngok ending die yg memang "BEST"...

orait 2 je yang aku nak areview kt korang...bye...wslam...

notatapaknike: bagi yang dah tengok cte nie cekomen ngomen cket kt bawah nie..hehe..nie review ikhlas dari aku..so bagi yang suke cter nie jgan nak ambush2 ana la..hahah

Rabu, 7 Disember 2011

wah..biar btol mamat nie?

salam malam semua..

shat tak?korang tngk x berita tv9 td?

xtngok?rugi siot korang..

sbb pe tau?

ade la sorng POLIS nie dah kena pecat..

tau sbb pe?sbb dah 2BULAN die tak dtg keje.

hahah..dah elok2 jd polis..keje kerajaan tak nak datng keje pulak..

orang lagi berlumba2 nk keje kerajaan die boleh ikut suke2 tak datng keje pulak..

tapi jangan risau coz bnd nie xjd kt MALAYSIA..tpi kt INDONESIA..

denagr cter pulak polis nie dah xdtg keje coz x lame lagi nak jadi artis sbb 2 video psal CINTA CINTA..

ok layan dulu video nie tengok..


dah layan tak?

aku rse mamat nie mcm tau2 je lirik yang die nyanyi tue..

dengan penoh perasaan n gaya.haha

feel itu penting..haha

harap polis2 kt malaysia tak buat le keje2 mcm nie eh...

wslam...

Selasa, 6 Disember 2011

-wordless wednesday #12

ombak rindu @ ongbak rindu?

salam semua..

macam mane hidup korang sekarang?

rindu tak kat aku kai blogger nie yang selamberk je?

haha..

aku ngah layan cte STADIUM ANGKASA nie kt tv 1..

skuad HARIMAU MUDA dijemput..jom la layn..tapi dah nak abes pon dah..hehe

ok sje je nak share ngan korang..

dah tngk x cter OMBAK RINDU?

BEST KE X?

kalau best aku nak g layan jap mngu nie aari JUMAAT..haha

cte dah basi kot..tapi korang dah tngk x cter yang baru nie..



jangan lpe saksikan smabungan cter OMBAK RINDU..

sequel die ONGBAK RINDU.haha

2je nak share kt korang.huahuahua..

bye,,wslam..

Selasa, 1 November 2011

poli-aku-je-ade-nie-UGUTAN BERANI MATI

SALAM MALAM SEMUA..

apa macam shat tak ari nie?

tempat korang hujan x?tempat aku malam je hujan..

hujan je malam.macam mane nak g makan nie?huhu.2je aku fikir.haha

ok nie nak share dengan korang nie.

agak menakutkan jugak la kalau tengok benda nie.betol ke?tue aku tak pasti la.haha

ok biase kalau kte tengok orang ugut2 nie biase orang yang hutang dengan AH LONG macam die letak surat amaran @ simbah cat macam kat bawah nie..


tapi kat poli aku budak2 pon dah berani ugut2 taw.haha

pasal ape aku xtau la tapi yang aku jumpa benda nie diletakkan kt cermin depan kereta tersebut..

sebab nye?bce la bawah nie..



HARUK???

TURBO???

hahah..aku pon xtau nape..

yang pasti wahai sesiape yang pakai KENARI MERAH no plat _ _ _   _ _ _ _ sila berhati2 kerana anda sedang DIPERHATIKAN..!hahah

dikesempatan ini jugak aku nka PROMOTE cket la blog member aku..

die baru je menempah masuk ke alam blogger nie..

so rajin2 la singgah blog die nie...


tapi kalau korang dah layan yang atas nie kena layan yang bawah nie jugak..


kenape kena layan dua2 sekali?

sebab nye korang kena terjah la blog diorang..

orait 2je sekarang..

tata....

notatapaknike: ngah sibuk layan RUNNINGMAN walaupon dah nak exam n aku nak wissh HEPY ANNIVERSERY UNTUK YANG TERSAYANG SARANGEYONG...

Sabtu, 29 Oktober 2011

-ape-ape je- KORANG NGAH WAT PE SEKARANG?

SALAM SEMUA.

korang ngah buat pe sekarang?
aku tanya lagi ek.

ape la aku nie.hahha
ari nie xde pape info menarik nka kongsi dengan korang selain nak bgtaw MANCHESTER UNITED menang tadi.haha

lagi satu CHELSEA kalah tadi dengan ARSENAL 2-5.heheh.

nie dah lari topik kan? ari nie aku xtau nak ngepek ape malam minggu nie..

bukan ape nak share kat korang sekarang ngah layan FINAL PIALA MALAYSIA sambil dengar macha2 kat lorong umh aku goyang2, goyang kepala.haha


relax je kan korang tengok macha nie joget?haha

macam tue la orang2 kt lorong aku joget.layan kan je.haha

ok 2 je nak bgtaw korang.haha

ok bye...

notatapaknike:aku sokong GANU. PETEH GANU PETEH..

Jumaat, 28 Oktober 2011

SELAMAT RAYE HAJI SEMUA...!!

salam semua para2 blogger..

lame dah x jumpa ek..korang semua shat x?

sory la lme dah gler x1000 x update blog nie kan..

sampai rami yang tanya dah bosan ke nak berblog nie?

hahah..sory la n jangan la buruk sangka dengan i.haha

bukan ape.biase la budak final year dah nak abes stdy.

so macam2 aktivit kena masuk..

dengan yang itu la.yang ini la.yang gitu-gitu la..

xterucap kata2.

so mulai saat masa n ketika nie(ayat nak sastera!)aku akan cube mengUPDATE blog seUPDATE yang boleh..hahha..

okey last wish..

SELAMAT HARI RAYA HAJI..


moga semua yang g HAJI dapat  HAJI yang MABRUR...AMIN...


Rabu, 12 Oktober 2011

-wordless-wednesday-Hari inovasi bro... #11


Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya.




Jumaat, 7 Oktober 2011

-ape-ape-je-pemenang nya adalah..........

salam petang semua..

give away pertama dari aku dah pon tamat tempoh.

ade sorng je pemenang nye.

macam x dpat sambutan je kan?huhu

tapi xpe.nie semua dugaan.haha

pemenang nye ialah ENCIK JALALRET

dengan gambar nye...
|
|
V
V
xdpat nak amek gamabr die..tapi kucing nye ade kt bawah nie..
|
|
V
V

ok untuk gambar no 2 plak xde spe yang dapt jumpa..

so aku akan tunjuk kat mane lokasi kucing tue.hehe

xnampak gak kew?

ok kepada pemenang sila tinggalkan no tepon anda dekat inbox sy.

azreizza09@gmail.com..

bagi yang xdpt thankz kerana sudi mencuba..=^_^=

notatapaknike:jangan marah eh spe yang xdapat.hehe

Khamis, 6 Oktober 2011

-ape-ape-je-aku murah hati pulak mlm nie!!(re_post)

DITUTUP...


salam semua.

ari nie rse mcm malas pulak nak tulis entri panjang2.

ari nie rse mcm nak buat pertandingan je la utk korang.

bak kate blogger2 GIVE AWAY..

benda senang je..

aku bagi korang gambar.

n korang cri la kucing yang ade dalam tue.

then buat je entri "GIVE AWAY DARI SELAMBERK"

then masuk kan gambar dri blog aku nie n bulat kan je kt mane kedudukan kucing nye.

senang x?

senang je..

hadiah pulak?

ala biase2 je..

1 gambar dapat topup rm3.hehe

yela xde orang yg nak sponsor aku la kte kan.hahah

ok tempoh entri nie pon kejap je.

45 MINIT JE.
tengok korang macam susah je nak dapat so aku terase macam nak panjang kan GIVE AWAY NIE sampai la aku rase macam nak tutup.hahah

pemenang di tentukan melalui SAPE CEPAT DIE DAPAT.

DAH MSUK TUE CEPAT2 LA TINGGAL KAN LINK KAT COMMENT BAWAH TAW!

GAMBAR 1
|
|
v

GAMBAR 2
|
|
v

selamat mencobe!!

notatapaknike:gambar mesti dari blog nie.gmabr dari tempat lain akan dibatalkan penyertaan.
kalau korang dah menang topup akan dimasukkan selepas tamat entri.

Rabu, 5 Oktober 2011

-ape-ape-je-korang ingt lagi x benda2 nie?

salam tengah ari semua..

dah lunch makan tengah ari x?

hope korang ingt la..

aku dah mkn dah.mkn kt tempat biase la..


tapi bukan pasal makan yang aku nak cter la kat korang.nak cter nie korang ingt lagi x time sekolah rendah dulu korang suke main alat muzik pe.

dah ingt x?

ingt tapi xtau ape name benda tue?

aku akan refresh kan memori korang balik pasal alat2 muzik dahulu kala
|
|
|
V
V
V
1. WOODEN CASTENET
macam ne dah ingat x?ingat tapi lupe main mcm ne kn2??hahha.mcm nie la main die.


mcm ne sekarang?korang aded gak ke maian ecited gler mcm die main?hrap2 xde laeh.haha

2. LOCENG PLASTIK

nak main benda nie ade 2 cara.yang pertama GOYANG2..


yang kedua KETOK2..



3.KERINCING

yang nie aku paling suke main coz korang kena ketuk2 je.haha.

mcam mane nak ketuk2 die??
mcm nie
|
|
V
V


stil blur2 lagi ke?kte layan vidoe pulak ok??hehe

4.KAYU TIK TOK

ape benda kayu nie?haha.mcm bawah nie la..

cara nak main die plak?jgn risau biar aku tunjuk kan mcm ne..




5.RECORDER

benda aku paling menyampah coz tanagn korang kena laju n kena hafal nod2 die.

sory to say la aku mmg x pndai benda2 alah nie.hah

layan video die skli la eh.


macam ne?
puas hati x?

teringt x time zaman sekolah rendah dulu?

mesti lawak je kan..haha

ok bagi spe2 yang sekolah rendah dulu kat SEKOLAH KEBANGSAAN SEMABOK. rajin2 la contact aku eh mne la tau ingt lagi ke.haha

notatapaknike:ari nie x jd kuar.huhu

Selasa, 4 Oktober 2011

-wordless-wednesday-pesanan yang mendalam #9


Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya.



-ape-ape-je-otakux hasil buatan malaysia!!

salam tengah malam semua..

oleh kerana esok kelas MULTIMEDIA aku xde n aku x perlu untuk menyiapkan POWERPOINT aku.haha

penat aku rahsiakan dari DURORO lpas tue ade plak hamba allah mne ntah msj die..

menjerit2 die cakap kelas xde..yang laen sume gelak je.

ok balik kepada motif utama entri hari nie..

korang sekarang ngah layan SELAMBERk gune OS ape?

xp?

windows 7?

vista?

linux?

macintosh?


tapi penah dgr os OTAKUX?



xpenah ke?!

rugi korang x gune coz aku adalah antara pengguna pertama yg gune

 os nie sebelum di lancarkan

xcye ke??

nak tau sebab pe??

sebab pencipta OS nie ROOMATE AKU!!


antara features dalam os nie adalah....
|
|
|
v
v

  • VLC Media Player
  • JuK Music Player
  • Opera and Google Chrome Web Browser
  • LibreOffice Office Suite
  • Kdenlive Video Editor
  • Audacity Music Editor
  • Gimp Image Manipulating Program
  • Inkscape SVG Graphics Editor
  • Wine Windows Compatibility Layer
  • And of course, KDE4.x Desktop Environment

 dan os nie tersangat2 la sesuai untuk warga2 malaysia yang sangat2

 suke menonotn kartun warga jepon(anime la)

sape yang suke dengar lagu yang bass die tinggi pon sesuai gak gune

 OS nie sebab BASS die memang THE BASS BEST.

berikut antara screen shoot os nie
|
|
|
v
v



kalau korang tengok gambar last sekali OS nie dah top kat beberapa

 laman web yang citer pasal OPENSOURSE antara nya..
|
|
V

kelebihan benda nie gak kalau korang nak kadang2 je gune OS nie

 korang boleh buat gune LIVE USB.

ok macam ne?

berminat x nak gune?

kalau korang brminat boleh jengah2 page die dekat SINI.....

dan kalau korang ade pape masalh pasal nak instal @ ade pape 

function yang x boleh pakai boleh contact die kat 017-x6xxxxx(fb)

013-x6xxxxx(google +)




notatapaknike:SOKONG LA BARANG BUATAN MALAYSIA!!.pesan tuan os nie die jarang gune fb so cpt2 la buat google + eh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...