Khamis, 29 September 2011

-ape-ape-je-tips2 utk korang yang nak naik ktm

salam tengah malam..

wah semalam x bt entri pon.huhuhu..mesti korng rindu aku kan?haha

ari nie penat gler berjalan jauh sorang2 membawa diri yang lara(eceh ayat).

xdela ari nie first time naik KTM di alam dewasa..

korang tau x KTM tue ape?

KERETA API TANAH MELAYU.

dulu pon penah naik gak.tapi time 2 zaman x baliigh lgi.

ingt lagi dulu kalau g naik KOMUTER(nie atas angin punya) lalu je bawah turnstile(benda bawah nie)

.xpayah byor pon.haha.lawak gler dulu.yang tua g beli tiket.budak2

 lari msuk dalam.haha.2 semua taktik nak alih kan perhatian.tapi 

sekarang xtau la korang yg kecik2 boleh buat lagi x.

mula2 cuak gak coz x penah naik benda tue.

dulu ade la orang ajak gak.tapi bler dah sampai kt kaunter tue x naik

 pulak.xtau nape.haha

dah la nak beli tiket pon xtau.tapi aku kuat kan gak hati.mencabar 

diri la katekan.buat keras je.

baru je beli tiket nie ingat nak g toilet.sekali tengok orang dah lari2..


rupe nye platform aku kat seberang.tengok keretaapi dah nak 

smapi.haha.lawak gler bler ingt aku pon ikut lari nak kejor tkut 

terlepas punya pasal kn. 


bagi sape2 yang first time nak naik benda yang macam kat atas nie,

 ade beberapa tips yang berguna untuk korang
|
|
|
v
v
v
1. pastikan platform korang betol.kalau x tau kat ne rajin2 kan la mulut tanya time beli tiket
2. pastikan koc(gerabak) yang korang naik tue xde wrna pink2


3. korang jangan la rase cuak kalau dengor bunyi2 yang x menyenangkan sepanjang naik ktm 2(padahal aku pon cuak gak)
4.pastikan korang sentiase bersedia untuk menerima sebarang gegaran yang x dirancang
5.kalau ade mat2 bangla yang usha2 korang,kenyit je mata kompem dorng x pndang lagi.

ingt pesan aku yang kat atas nie bagi mereka2 yang baru nak try cuba test gune KTM.

ok dah bace tips kt atas kan?bce la plak cter aku kat bawah nie.hehe

aku td naik dri ktm seremban-ktm bangi..


perjalanan lebih kurng 25mnt dan lalu 4stesen lain.so bangi nie stesen ke 5 la.

harga tiket pulak rm3.90 je.

2jela cter aku..

bye.....

notatapaknike: kawan senang memang ramai.kwn susah sorng pon xde.so pandai2 la korng pilih kwn korng.tp jgn risau klau korng dah kena nnti baru la korng perasan spe kwn senang.spe kwn susah korang..
PEACE YO!!^_^V

Selasa, 27 September 2011

-wordless-wednesday-kenape bukan 300?!?!?!?#9


Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya.









notatapknike:nak tau np kena tengok entri nie

First Giveaway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia

wah ari nie last give away die.ari last gak yg aku nka msuk.hahah..
dah lame dah aku aim benda nie..tengok2 list td hrp2 sempat la jd yg ke 300 yg join nie..

kALAU  menag pon bagi la aku JERSEY TOTENHAM..
nak JERSEY MAN UTD dah ade semua..heheh

nak tau lebih lnjut singgah2 ler sini

Isnin, 26 September 2011

-ape-ape-je-rezeki lebih la makcik zabedah!!

salam aidilfitri semua..

ari nie last la bg spe2 yang nak smbut raye coz ari nie dah 29 SYAWAL dah!!

diam x diam dah sebulan dah kte sambut SYAWAL.

wwalau pon ari nie last aku rase ari nie sempat lagi kot bagi spe2 yang nak buat openhouse lagi.

macam semalam aku g OPEN SHOP kat kedai ULAW MELINGKAU.

aku n member umah aku mmg slaloo makan sini.

mmg tiap2 ari la makan kat sni kalau xde kelas kan.

paling best die punya nasi ayam la.

pehhhhhhhhhhhh!!sedap x ingat..smbil aku taip nie pon meleleh air liur aku membayangkan nye.

tapi bukan pasal nasi ayam yang aku nak citer.

nak cter betapa murah nye rezeki owner kedai nie atau name sebanar die ZABEDAH BINTI HITAM(tngk kat uniform pekerja die)

ari tue mase lpas naik raye die dah belanje kteorng makan free kedai die..

smalam pulak die buat OPENSHOP awal2 dah roger kte orng sruh dtang.

walau pon hujan lebat kat MERLIMAU nie semalam, tapi kte orng ttp tabah kan hati meredah hujan dengan menaiki KERETA.....huahuahuhauha..

sampai2 je mmg la tak ramai org sangt coz hujan.

aku n mmber2 aku kejor kan nasi lemak die dulu dengan lauk pauk seperti:-
1. ayam kari
2. ikan goreng
3. sambal
4. begedil
5. tahu goreng kot
6.air bali


yang tue baru first trip.second trip :-
1.burger
2.roti john
3.hotdog
4.nugget
5.tembikai
6.air bali


tapi ade mmebr aku sorng tue second trip die nasi lemak die n ayam.die cakap ayam org tue masak mlm tue mmg TOP!!!


third trip(biar betol aku pon x cye yg 2 aku)
1. mee kari
2. sum2
3.air khatira

yang third trip nie orng cakap desert la.haha

lame gak kte org lepak kt kdai tue..ade la dekat 1jam gak.haha

so thankz to makcik ZABEDAH
|
|
|
V
V
berdiri dari kiri- TUKANG AMEK ORDER, ZABEDAH(OWNER), TUKANG BUAT AIR
coz jemput kteorg makan semalam.walu pon makcik Z tak jemput semalam kteorg ttp akan dtang gak.hahah


ok klau korng nak makan kat kedai nie beroperasi dari pkul 7am-10(lebih kurng la)pm.tpi kalu untuk lunch dtg sebelum pkul 1 coz kebiasaan nye pkul2 lauk dah abes dah

lokasi pulak sebelah PC WORLD kt BANDAR MERLIMAU selang 1 kedai.
kalau x tau gak ade papan tanda kt kdai die.

notatapaknike: yg trip2 makan tue sume aku total kan ape yang aku n mmber2 aku amek taw.bukan aku sorng je yg tale semua tue.haha. n tak lupe jugak kpd mood n jiwa aku coz dah blik dri cuti raye..puas korng jalan raye ek mood n jiwa.!!

poli-aku-je-ade-nie-lame gler gaban tak update!!

ASSALAMUALAIKUM..

wah2..hai semua.ape khabar yang ngah bace blog aku nie?

lame gler kan aku dah xupdate blog nie??hahha

bukan ape.macam2 dugaan yang menimpa aku sepanjang lepas pose nie n dalam bulan gaye nie.

mood n jiwa lari jap dari berbelogging nie.

tapi sejak2 du2 tiga menjak nie jiwa 2 cket2 datang balik dah.

ari tue jiwa n mood sesat.GPS abes batery.

ok la ari nie aku nak share kat korang pasal SALAH.

semua orang kat dunia nie penah BUAT salah.

bak kate org putih la kan DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER.

salah kan?aku tau sje je nak test korang

NOBODY NOBODY IS PERFECT RIGHT?

tapi bukan tue yang aku nka share kat korang..

ape yang aku nak bgtaw kat korang ialah poli aku yang mencekik darah.haha

ade ke patut die cakap spae x buat PENILAIAN PENSYARAH sebelum jumaat lepas kena saman sorng RM10!!

wah!!!
masing2 cuak la terus nak buat.dah la ri tue x g seminar kena denda sorang rm70 kalau 1 ari x dtg.

kalau smapi 3 ari x ke rm210?hahah

memag cekik darah betol poli aku nie

so ahli2 keas aku pon semangat la nak buat.

tapi bler bukak??HAMPEH!!

kursus untuk sem6(dah tukar la) punya die x masuk kan lagi..huahuahuahuha..

tapi nasib la tak kena denda kan..

tapi bler dah masuk kan siap ade typo error lagi..haha

SAPE2 YANG MATE DIE AGAK KECIT TUE RAJIN2 LA KLIK BAGI BESAR EH..XDE PON DOWNLOAD THEN ZOOM LA SEBANYAK MANE YANG KORANG NAK....HAHAH
poli korang mesti xde benda nie kan??

"untung" gler aku stdy kt PMM..

so puas hati x dengan update aku ari nie??

mukadimah je panjang gler kan..

tapi isi hampeh.haha.

tengok la kalau mood n jiwa aku x lari lagi aku update lagi..hahha

WASSALAM...

notatapaknike: korang xleh same kan typo error aku dengan poli aku coz typo error dah jadi TRADEMARK aku..!!haha

Selasa, 20 September 2011

-wordless-wednesday-alhamdulillah and tahniah pada kawan yang menang #8





Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya.


notatapaknike:korang boleh singgah blog juara die..die akan upload nanti..kekeke

Jumaat, 16 September 2011

-ape-ape-je-fb tambah lagi baru...!!


salam semua.

wah2 rindu gler nak berbelog.huhu.

korang dah buat tak POSE 6?dah cukup tak?

kalau belom buat la menambah pahala2 yang belom tertambah lagi..

sory la bukan malsa nak update belog nie.tapi macam2 keje yang 

datang.lagi last sem lagi macam2 seminar yang kena datang

BALA NIE BALA!

ok korang perassan tak ape yang baru kat FB korang?
 FB nie sejak2 ade GOOGLE+ macam2 yang die tambah.aku pontak tau nape.

yang paling latest punya korang2 boleh pilih mane kawan baik 

korang n mane kawan jahat korang.

macam ne ne ne nak buat?



korang g je kat PROFILE member korang tue n tengok kat atas

 sebelah kiri yang sederet dengan MESEJ
so korang boleh pilih nak terima @x update dari dorang la.kire takde

 la semak2 lagi wall korang dengan update dari warga2 FB yang tak

 dikenali.



ade lagi 1 penambahan oleh FB nie..
lepas korang dah tapis2 kawan2 korang.korang boleh tapis lagi ape 

yang korang nak tau dari dorng.

kalau tak nak just unklik je mane yang tak berkenaan.haha.

kalau korang tak suke tengok update pasal dorng main game so

 unklik je.

tapi keberkesanan benda nie aku tak tau la coz aku pon tak gune lagi.hahha


tapi benda nie korang boleh tengok kat profile kawan korang je.


kat profile korang takde..

BUAT CEPAT..!kiikik

notatapaknike:nak update entri nie je dah dekat 2jam.semua gara2 tenet yang kejap2 'arwah'.huhu

Selasa, 13 September 2011

-ape-ape-je-wah myvi baru sudah keluar bro..tapi mane lagi berbaloi?


wah salam tengah malam semua

ini tengah2 malam semangat pulak nak buat tajuk entri pasal myvi nie?
bukan pe aku memang sudah tentu gune MYVI SE 1.3 first 
edition punya.

so agak excited jugak la bler yang patern baru nie 

kuar.nak tengok lagi ok @ lagi k.o?bagi aku gune kereta tue 

memang best.

minyak  ok.xpenah buat hal(just sekali je batery die kong!) n nak jage pon 

senang je.



PERODUA pulak sekarang nak melancarkan MYVI 1.5 yang 

paling latest punya dengan specifikasi enjin yang lebih kencang dari 

yang lame punya.(memang target remaja2).


tapi ade benda menarik yang korang perlu tau pasal

 MYVI 1.5 nie.

die akan kuar dalam 4 pakej yang berbeza 
|
v
1.5 Special Edition (SE), varian 1.5 Extreme and varian 1.5 Multimedia


baru 3 kan?lagi 1 akan diberitahu mase pelancaran penuh pada 

dd/mm/yyyy.aku pon tak tau bile bro.

ape yang aku nak story lat korang ade lah harga bagi MYVI 1.3 ELEGANCE lebih mahal dari MYVI 1.5 SE.

kenapa ek??

kte layan dulu gambar2 nie
MYVI 1.3 ELEGANCE
MYVI 1.5 SE
 macam mane?agak2 korang mane lagi menarik?
REKAAN DALAMAN MYVI 1.3 ELEGANCE
yang kotak je berbeza MYVI 1.3 ELEGANCE 


REKAAN DALAMAN MYVI 1.5 SE

yang kotak je berbeza MYVI  1.5 SE
ok kte tengok pulak dimension die berapa semua
MYVI 1.5 SE

MYVI 1.3 ELEGANCE

ok dah tengok semua spec yang perlu?jom kte tengok harga die pulak..

|
|
|
|
|
v

v
v
v

so macam ne?kenapa harga 1.5 lagi murah dari 1.3?ade jawapan x??

notatapaknike: kalau korang tak nampak ape yang aku cube sampai kan rajin2 la klik gmabo 2 lagi besor eh..haha.review pasal 1.5 extream akan kuar lamabt lagi.haha

Isnin, 12 September 2011

-ape-ape-je-posing macam nie pon nak kew?

salam semua..

ape celop korang ari nie?ok tak hari korang?hari aku tak ok 

la.huhu.macam2 prob datang.huhu.nak pesan kat korang especially

 yang duduk umh sewa.kalau ade simpan barang2 yang berharga 

macam gelang @ tabung ke.jaga baik2 coz budak umah tak semesti

 nye boleh dipercayai. nak2 budak pompuan nie.huhu.INGAT TAW RAKAN2 SEMUA..



ok mukadimah dah masuk.kte masuk kat isi die pulak sekarang.

aku ade tengok kat internet pasal pos2 gambar.bukan pos hantar tue 

taw.ala POSSING tue POS kn?haha.



so kalau dulu orang2 luar negara suke upload gambar yang 

ditanggakap kat tempat2 bahaya sambil baring macam bawah nie

|
|
|
|
|

v
v
orang2 gekar aksi nie aksi PLANKING EXTREAM.
benda nie kat malaysia ramai gak orang buat.antara nye:-

|
|
|
|
|
|

v
v
v
v
v
v

ok tue dulu..
lepas pose nie dah tak top sangat naik pulak pose macam KEPALA KENA PENGGAL macam nie

|
|
|

|
v

v
v


gambar2 macam nie pon lame2 diorang amek kat tempat2 yang

 extream gak macam kat hujung bangunan n dalam sistem 

pembentungan..


dalam pose macam atas ^ nie nak naik, kat RUSSIA ade pose yang 

agak pelik dorang panggil ASS FACE.

macam mane rupe bentuk  ASS FACE tue???

|
|
|
|
|
|

v
v
v
v




 nasib la setakat gambar2 yang aku jumpa semua pompuan la yang 

buat gambor pose macam nie.mane2 yang  ASS die besar boleh 

try cube test la buat.harap aku tak jumpa laki buat pose macam 

nie.ntah ape rupe la pulak kan.hahha..



dan last but not least pose terbaru yang orang2 luar negara tergila2 

nak buat ialah

|
|
|
|
|
v

v
v
v
v
pose ala2 KELAWAR gitu.haha.tapi macam photoshop je kan?

ntah la xtau btol ke tak coz gambar nie pon aku amek kat miss GOGERLZ..ade berita pulak cakap ade orang mati time cube nak

 buat pose macam kat atas nie


so ade beran tak nak pose macam nie???

notatapaknike:pesanan kat atas tue memang ikhlas dari hati suruh korang hati.POSE kat atas bukan PUASE taw.tapi POSSING

Sabtu, 10 September 2011

-ape-ape-je-penat jalan raye

salam semua.
ari nie tak de ape nak update..
penat jalan..heheh..

first time lepas 6 sem dapat jalan ramai2 dengan kawan2..

Jumaat, 9 September 2011

-ape-ape-je-releven lagi kah public phone sekarang??

selamat malam semua..

dah tido dah ke?ala awal lagi nie.tak nak tido dah..layan la dulu entri nie..


aku buat entri nie ber sempena dengan cas topup naik yang akn berkuat kuase minggu depan.

semua dah kecoh2 dah.

ade yang sokong=kerajaan n syarikat topup

ade yang tak sokong=orang2 macam aku yang stil tak de income tapi memang kena sentiase topup

ade yang suke=orang yang gune postpaid coz diorang ingat diorang tak kena kenaikan tapi diorag awal2 dah kena tinggal nampak n tak nampak je

ade yang tak suke=pekerja2 yang gaji nye kurang untuk menampung handset selain keluarga

sokong tak dengan review aku kat atas nie?


tapi ape kena mengena dengan tajuk entri aku??


PUBLIC PHONE sekarang mule dah jadi sebutan pemuda pemudi kat malaysia.

tapi still releven lagi ke penggunaan nye?


atau just sebut2 je coz harga topup naik?

same la jugak macam harga minyak yang naik dulu tibe2 penggunaan NGV jadi top.tapi sekejap je.

tak lame pon.


adekah PUBLIC PHONEakan menerima nasib yang same?

2aku tak tau coz aku tara boleh meramal itu masa depan la.hahah

adakah kite akan tengok balik orang beratur panjang2 untuk bergayut kat PUBLIC PHONE macam dulu2??

mungkin ade n mungkin tak..

macam mane kiter nak gune kan PUBLIC PHONE sebagai alternatif laen selain handset kalau PUBLIC PHONE pon kena cabut??

gambar nie kat depan poli aku

name je boleh topup kat PUBLIC PHONE tapi macam ne nak topup kalau kena cabut macam kat atas nie?

ke nak gune PUBLIC PHONE pon lame2 nanti kena cukai gak kalau dah ramai orang gune?



duit 10sen dah tak boleh masuk.kalau masuk kan duit 20sen kena tax 10sen.so boleh gune 10sen je.

tak kan nak sampai macam tue sekali.

kalau macam tue slogan" rakyat didahulukan pencapain diutamakan" dah kena tukar jadi "rakyat dibebankan duit diutamakan"



kalau dah semua gunePUBLIC PHONE nset untuk pe pulak?

penat beli mahal2 tak boleh tunjuk handset kat orang kan? 



so lepas nie korang tolak la handset korang yang mahal tue pakat dengan member2 beli 1 

PUBLIC PHONEshare ramai2 pacak depan umah.jangan lupe beli mesin no untuk amek no 

giliran.tak de nanti bergaduh pulak.hahah..

nite semua........

notatapaknike:so harap pihak kerajaan tak trace ip aku n tahan aku under ISA coz mampu menggugat keselamatan negara dengan entri nie.hahah


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...