Sabtu, 29 Oktober 2011

-ape-ape je- KORANG NGAH WAT PE SEKARANG?

SALAM SEMUA.

korang ngah buat pe sekarang?
aku tanya lagi ek.

ape la aku nie.hahha
ari nie xde pape info menarik nka kongsi dengan korang selain nak bgtaw MANCHESTER UNITED menang tadi.haha

lagi satu CHELSEA kalah tadi dengan ARSENAL 2-5.heheh.

nie dah lari topik kan? ari nie aku xtau nak ngepek ape malam minggu nie..

bukan ape nak share kat korang sekarang ngah layan FINAL PIALA MALAYSIA sambil dengar macha2 kat lorong umh aku goyang2, goyang kepala.haha


relax je kan korang tengok macha nie joget?haha

macam tue la orang2 kt lorong aku joget.layan kan je.haha

ok 2 je nak bgtaw korang.haha

ok bye...

notatapaknike:aku sokong GANU. PETEH GANU PETEH..

Jumaat, 28 Oktober 2011

SELAMAT RAYE HAJI SEMUA...!!

salam semua para2 blogger..

lame dah x jumpa ek..korang semua shat x?

sory la lme dah gler x1000 x update blog nie kan..

sampai rami yang tanya dah bosan ke nak berblog nie?

hahah..sory la n jangan la buruk sangka dengan i.haha

bukan ape.biase la budak final year dah nak abes stdy.

so macam2 aktivit kena masuk..

dengan yang itu la.yang ini la.yang gitu-gitu la..

xterucap kata2.

so mulai saat masa n ketika nie(ayat nak sastera!)aku akan cube mengUPDATE blog seUPDATE yang boleh..hahha..

okey last wish..

SELAMAT HARI RAYA HAJI..


moga semua yang g HAJI dapat  HAJI yang MABRUR...AMIN...


Rabu, 12 Oktober 2011

-wordless-wednesday-Hari inovasi bro... #11


Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya.




Jumaat, 7 Oktober 2011

-ape-ape-je-pemenang nya adalah..........

salam petang semua..

give away pertama dari aku dah pon tamat tempoh.

ade sorng je pemenang nye.

macam x dpat sambutan je kan?huhu

tapi xpe.nie semua dugaan.haha

pemenang nye ialah ENCIK JALALRET

dengan gambar nye...
|
|
V
V
xdpat nak amek gamabr die..tapi kucing nye ade kt bawah nie..
|
|
V
V

ok untuk gambar no 2 plak xde spe yang dapt jumpa..

so aku akan tunjuk kat mane lokasi kucing tue.hehe

xnampak gak kew?

ok kepada pemenang sila tinggalkan no tepon anda dekat inbox sy.

azreizza09@gmail.com..

bagi yang xdpt thankz kerana sudi mencuba..=^_^=

notatapaknike:jangan marah eh spe yang xdapat.hehe

Khamis, 6 Oktober 2011

-ape-ape-je-aku murah hati pulak mlm nie!!(re_post)

DITUTUP...


salam semua.

ari nie rse mcm malas pulak nak tulis entri panjang2.

ari nie rse mcm nak buat pertandingan je la utk korang.

bak kate blogger2 GIVE AWAY..

benda senang je..

aku bagi korang gambar.

n korang cri la kucing yang ade dalam tue.

then buat je entri "GIVE AWAY DARI SELAMBERK"

then masuk kan gambar dri blog aku nie n bulat kan je kt mane kedudukan kucing nye.

senang x?

senang je..

hadiah pulak?

ala biase2 je..

1 gambar dapat topup rm3.hehe

yela xde orang yg nak sponsor aku la kte kan.hahah

ok tempoh entri nie pon kejap je.

45 MINIT JE.
tengok korang macam susah je nak dapat so aku terase macam nak panjang kan GIVE AWAY NIE sampai la aku rase macam nak tutup.hahah

pemenang di tentukan melalui SAPE CEPAT DIE DAPAT.

DAH MSUK TUE CEPAT2 LA TINGGAL KAN LINK KAT COMMENT BAWAH TAW!

GAMBAR 1
|
|
v

GAMBAR 2
|
|
v

selamat mencobe!!

notatapaknike:gambar mesti dari blog nie.gmabr dari tempat lain akan dibatalkan penyertaan.
kalau korang dah menang topup akan dimasukkan selepas tamat entri.

Rabu, 5 Oktober 2011

-ape-ape-je-korang ingt lagi x benda2 nie?

salam tengah ari semua..

dah lunch makan tengah ari x?

hope korang ingt la..

aku dah mkn dah.mkn kt tempat biase la..


tapi bukan pasal makan yang aku nak cter la kat korang.nak cter nie korang ingt lagi x time sekolah rendah dulu korang suke main alat muzik pe.

dah ingt x?

ingt tapi xtau ape name benda tue?

aku akan refresh kan memori korang balik pasal alat2 muzik dahulu kala
|
|
|
V
V
V
1. WOODEN CASTENET
macam ne dah ingat x?ingat tapi lupe main mcm ne kn2??hahha.mcm nie la main die.


mcm ne sekarang?korang aded gak ke maian ecited gler mcm die main?hrap2 xde laeh.haha

2. LOCENG PLASTIK

nak main benda nie ade 2 cara.yang pertama GOYANG2..

video

yang kedua KETOK2..

video


3.KERINCING

yang nie aku paling suke main coz korang kena ketuk2 je.haha.

mcam mane nak ketuk2 die??
mcm nie
|
|
V
V


stil blur2 lagi ke?kte layan vidoe pulak ok??hehe
video

4.KAYU TIK TOK

ape benda kayu nie?haha.mcm bawah nie la..

cara nak main die plak?jgn risau biar aku tunjuk kan mcm ne..


video


5.RECORDER

benda aku paling menyampah coz tanagn korang kena laju n kena hafal nod2 die.

sory to say la aku mmg x pndai benda2 alah nie.hah

layan video die skli la eh.

video

macam ne?
puas hati x?

teringt x time zaman sekolah rendah dulu?

mesti lawak je kan..haha

ok bagi spe2 yang sekolah rendah dulu kat SEKOLAH KEBANGSAAN SEMABOK. rajin2 la contact aku eh mne la tau ingt lagi ke.haha

notatapaknike:ari nie x jd kuar.huhu

Selasa, 4 Oktober 2011

-wordless-wednesday-pesanan yang mendalam #9


Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya.



-ape-ape-je-otakux hasil buatan malaysia!!

salam tengah malam semua..

oleh kerana esok kelas MULTIMEDIA aku xde n aku x perlu untuk menyiapkan POWERPOINT aku.haha

penat aku rahsiakan dari DURORO lpas tue ade plak hamba allah mne ntah msj die..

menjerit2 die cakap kelas xde..yang laen sume gelak je.

ok balik kepada motif utama entri hari nie..

korang sekarang ngah layan SELAMBERk gune OS ape?

xp?

windows 7?

vista?

linux?

macintosh?


tapi penah dgr os OTAKUX?



xpenah ke?!

rugi korang x gune coz aku adalah antara pengguna pertama yg gune

 os nie sebelum di lancarkan

xcye ke??

nak tau sebab pe??

sebab pencipta OS nie ROOMATE AKU!!


antara features dalam os nie adalah....
|
|
|
v
v

  • VLC Media Player
  • JuK Music Player
  • Opera and Google Chrome Web Browser
  • LibreOffice Office Suite
  • Kdenlive Video Editor
  • Audacity Music Editor
  • Gimp Image Manipulating Program
  • Inkscape SVG Graphics Editor
  • Wine Windows Compatibility Layer
  • And of course, KDE4.x Desktop Environment

 dan os nie tersangat2 la sesuai untuk warga2 malaysia yang sangat2

 suke menonotn kartun warga jepon(anime la)

sape yang suke dengar lagu yang bass die tinggi pon sesuai gak gune

 OS nie sebab BASS die memang THE BASS BEST.

berikut antara screen shoot os nie
|
|
|
v
v



kalau korang tengok gambar last sekali OS nie dah top kat beberapa

 laman web yang citer pasal OPENSOURSE antara nya..
|
|
V

kelebihan benda nie gak kalau korang nak kadang2 je gune OS nie

 korang boleh buat gune LIVE USB.

ok macam ne?

berminat x nak gune?

kalau korang brminat boleh jengah2 page die dekat SINI.....

dan kalau korang ade pape masalh pasal nak instal @ ade pape 

function yang x boleh pakai boleh contact die kat 017-x6xxxxx(fb)

013-x6xxxxx(google +)




notatapaknike:SOKONG LA BARANG BUATAN MALAYSIA!!.pesan tuan os nie die jarang gune fb so cpt2 la buat google + eh

Isnin, 3 Oktober 2011

-ape-ape-je-facebook dah ketinggalan zaman!!!

salam semua.

apa mcam sihat tak malam nie?

tengok tajuk gempak x?

mesti x kan coz korang x tau isi nye lagi.

aku nak bgtaw korang aku dah ade akaun GOOGLE + la..!

add la aku eh bagi spe2 yang ade.

aku abru ade 4 org je dalam CICRLE aku.huhu.

biase je cter 2??

nie lagi gempak punya..

AKU DAH ADE AKAUN DRBOOK!!!

korang x cya?

boleh2 sign in kat sne..

lepas korang kutuk2 die dengan gmbr dr book.


sekali betol2 daa die buat..


haha.apa macam?

dah cye x??

drpd yang aku tengok benda nie dah lame.

siap ade yang dah update dari 21/08/2011!!

gler gaban toq!!

so cpt2 la sign in..

sokong la BARANG BUATAN MALAYSIA!!


notatapaknike: ade kah akan kuar artikal macam bawah dengan tajuk "DRBOOK BAKAL SAINGI FACEBOOK DAN GOOGLE +"


Ahad, 2 Oktober 2011

-ape-ape-je-rempit ini melongkang kan diri nya..

hahaha.

salam semua..

ape kena dengan aku nie?haha

belom bagi salam lagi dah gelak.bukan ape.

sje ej nak hiburkan hati korang la.2yang aku gelak je.

nak share dengan korang 1 video pasal mat rempit.

video nie dah lame dah time aku skul dulu dalm form 4 klau x silap 

aku video nie.

n aku rase video nie la yang mencetus kan  revolusi merakam video mat rempit.

kte layan dulu video nye...



dah layan x?

paling best ayat die yang nie.

MARI KITER LIHAT REMPIT INI MELONGKANG KAN DIRI NYA.

sengal je mmber die yang rakam nie..

tapi paling x boleh trima..member die sempat lagi stunt(curi laa) dompet mmber die nie..

korang perasan x?


tengok balik time 0.27-0.30.

ape yang member die bt?kejam siot.haha

so pada mat2 rempit kalau dah jatuh 2 check balik beg duit tue ade lagi x.

kalau xde 2 pham2 je la..

sebelum abes layan lagi 1 video dulu..bye..



notatapaknike:just untuk hiburan je.n aku dgr cter mamat yang video kat atas yang fisrt tue dah arwah dah lpas bt video nie.betol @ x.wallahhualam..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...