Jumaat, 9 September 2011

-ape-ape-je-releven lagi kah public phone sekarang??

selamat malam semua..

dah tido dah ke?ala awal lagi nie.tak nak tido dah..layan la dulu entri nie..


aku buat entri nie ber sempena dengan cas topup naik yang akn berkuat kuase minggu depan.

semua dah kecoh2 dah.

ade yang sokong=kerajaan n syarikat topup

ade yang tak sokong=orang2 macam aku yang stil tak de income tapi memang kena sentiase topup

ade yang suke=orang yang gune postpaid coz diorang ingat diorang tak kena kenaikan tapi diorag awal2 dah kena tinggal nampak n tak nampak je

ade yang tak suke=pekerja2 yang gaji nye kurang untuk menampung handset selain keluarga

sokong tak dengan review aku kat atas nie?


tapi ape kena mengena dengan tajuk entri aku??


PUBLIC PHONE sekarang mule dah jadi sebutan pemuda pemudi kat malaysia.

tapi still releven lagi ke penggunaan nye?


atau just sebut2 je coz harga topup naik?

same la jugak macam harga minyak yang naik dulu tibe2 penggunaan NGV jadi top.tapi sekejap je.

tak lame pon.


adekah PUBLIC PHONEakan menerima nasib yang same?

2aku tak tau coz aku tara boleh meramal itu masa depan la.hahah

adakah kite akan tengok balik orang beratur panjang2 untuk bergayut kat PUBLIC PHONE macam dulu2??

mungkin ade n mungkin tak..

macam mane kiter nak gune kan PUBLIC PHONE sebagai alternatif laen selain handset kalau PUBLIC PHONE pon kena cabut??

gambar nie kat depan poli aku

name je boleh topup kat PUBLIC PHONE tapi macam ne nak topup kalau kena cabut macam kat atas nie?

ke nak gune PUBLIC PHONE pon lame2 nanti kena cukai gak kalau dah ramai orang gune?



duit 10sen dah tak boleh masuk.kalau masuk kan duit 20sen kena tax 10sen.so boleh gune 10sen je.

tak kan nak sampai macam tue sekali.

kalau macam tue slogan" rakyat didahulukan pencapain diutamakan" dah kena tukar jadi "rakyat dibebankan duit diutamakan"



kalau dah semua gunePUBLIC PHONE nset untuk pe pulak?

penat beli mahal2 tak boleh tunjuk handset kat orang kan? 



so lepas nie korang tolak la handset korang yang mahal tue pakat dengan member2 beli 1 

PUBLIC PHONEshare ramai2 pacak depan umah.jangan lupe beli mesin no untuk amek no 

giliran.tak de nanti bergaduh pulak.hahah..

nite semua........

notatapaknike:so harap pihak kerajaan tak trace ip aku n tahan aku under ISA coz mampu menggugat keselamatan negara dengan entri nie.hahah


2 ulasan:

  1. hohoho....mcm 2 la topup....penting..tp bila da naek...adesss

    BalasPadam
  2. @fendy adess sakit paler..ahaahah

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...